Soms wil je gewoon opnieuw beginnen

Weer eens naar een filmpersvoorstelling geweest. Niet gedacht dat ik zulke inzichten en gedachten zou krijgen…

Misschien herken je dit wel. Dat verlangen om soms gewoon even helemaal iemand anders te zijn. In een ander soort leven te stappen, alles achter je te laten en gewoon weer opnieuw te beginnen. Alleen begin je dan na te denken over alles wat je al hebt. Alle mensen die je kent, alle momenten die je met ze hebt beleefd en alles wat je tot dusver hebt opgebouwd. Carrière, gezin, je stempel op je omgeving.

Dat weerhoudt mij van het ineens wegrennen en nooit meer terug te komen. En het gevoel dat ik ben waar ik moet zijn. De angst voor de consequenties wanneer ik van mijn opleiding zou vertrekken, mijn vrienden zal verlaten en iedereen die ooit om mij gaf gewoon weg te gooien, alsof het wegwaaiend oud papier is.

Dat laatste mist het hoofdpersonage van Complete Unknown (2016). Zij besloot eens om weg te gaan om nooit meer terug te komen, ging van plek naar plek (want stel je voor dat het leven saai wordt), terwijl ze dacht dat ze geen andere mensen nodig had. Uiteindelijk ging ze naar haar oude vriend toe, om redenen, en zet het leven van hem op zijn kop.

Dit intrigerende concept drijft de film vooruit. En that’s it. De film blijft bij de drama tussen dit intrigerende, weggelopen personage wat terugkomt in het vaste leven van haar oude vriend. Wat dit doet met zijn situatie wordt laten zien. Vanuit zijn oogpunt kijk je.

De film was prima, maar het concept intrigerend. Het standpunt is creatief en totaal in strijd met het steeds weglopende personage. Wel wilde ik liever die avontuurlijke film waar het eigenlijk een soort vervolg van is.

Een van de toffere momenten is hoe de twee terechtkomen bij een onbekende oude man en vrouw. Daar ervaar je hoe groot de verleiding is om te doen alsof je iemand anders bent. Het deed mij realiseren hoe dichtbij het eigenlijk komt. Misschien lijkt de verankering van je huidige leven negatief, maar het geeft houvast en hulp voor de dagelijkse moeilijkheden. Sommige dromen moet je in je slaap houden.

59/100


< Meridian (2016)La La Land (2016) >

Advertentie

4 gedachtes over “Soms wil je gewoon opnieuw beginnen

  1. Ik zag deze film niet al te lang geleden en het intrigeerde me wel. Moet wel toegeven dat het niet echt een blijvende indruk heeft achterlaten en ik nu moeite zou hebben er een recensie over te schrijven zonder ‘m nog een keer te kijken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s