De hoeken van Netflix: Meridian (2016)

Midden in de nacht ben ik op zoek naar iets om te kijken voor het slapengaan. Het liefst een korte film op Netflix. In de categorieën hebben die niet eens hun eigen plaatsje. Gefrustreerd begin ik te googelen en kwam op een titel waar ik nog nooit eerder van had gehoord: Meridian (2016). Dit bracht me gelijk op het idee voor een serie blogs.

Bij “De hoeken van Netflix” wil ik per keer een onbekende titel op de populaire streamingsdienst zoeken en kijken of het een plaatsje in de spotlight verdient. Er zijn namelijk door het grote aanbod heel wat films en series die compleet worden genegeerd of simpelweg vergeten worden. Voor dit eerste deel kijk ik de korte film Meridian (2016).

Kort, maar… ehm

Dit keer ben ik blij dat een korte film per definitie kort is. De Netflixfilm Meridian (2016) duurt maar 11 minuten, waarvan al 2 minuten aftiteling. En het heeft niet eens Nederlandse of Engelse ondertitels. Waarschijnlijk dachten de makers dat een korte film ‘simpel’, ‘makkelijk’ of misschien wel ‘onzin’ inhoudt.

Het speelt af in 1947, waar na een aantal plotselinge verdwijningen de politie moet gaan achterhalen wat er aan de hand is. Het tijdperk is goud en het verhaal heeft potentie, mits die niet te cliché wordt. Helaas is het verhaal niet zo spannend, doordat de afloop al vanaf minuut twee te raden is en niets verrassends brengt.

Hoe ze het voor elkaar kregen weet ik niet, maar Meridian heeft in 9 minuten letterlijk dezelfde lange dialoog twee maal gepropt. En dat is ook bijna de enige tekst die wordt uitgesproken. Ik hoef mijn 11 minuten niet terug, maar ik had ze beter kunnen besteden.

38/100


Klik hier om Meridian (2016) op Netflix te bekijken


< Mulholland Drive (2001)Complete Unknown (2016) >

Advertentie

4 gedachtes over “De hoeken van Netflix: Meridian (2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s