5 series die jij dit najaar ook moet gaan volgen!

Zoveel series, zoveel keus! Het najaar zit vol met hilarische actiespektakels, briljante drama’s, scherpe komedies, spannende thrillers of toffe politieseries, en dat is nog maar het puntje van de ijsberg. Als frequente kijker ga ik jullie helpen om de leukste series te kiezen met mijn vijf tv-tips.

Het televisienajaar staat voor de deur! Nog maar een week geleden rondde ik de geweldige serie 11.22.63 af. Toch zat ik eigenlijk wel te wachten op het beste tijd om tv te kijken. Hiervoor was ik afgelopen zomer druk om mijn favoriete series in te halen, om dit komende seizoen dagelijks te worden vermaakt.

Misschien wel een beetje té goed vermaakt. Het plan is om twintig series te gaan volgen, al vraag ik mij nog af of ik dit kan redden. Het overzicht hiervan kun je aan het einde vinden, inclusief op welke dag ze komen en wanneer ze beginnen. Van deze series heb ik mijn vijf favoriete gekozen, die ik van harte kan aanraden. Hieronder de vijf series die jij ook moet gaan volgen!


Gotham

gotham_gth101_2500_1280x720_332174403806

Al kijk ik deze serie nog maar een paar maanden, al sinds aflevering 1 ben ik enorm fan. Gotham speelt zich af in een wereld waarin Bruce Wayne, later bekend als Batman, nog een kind is en wil uitzoeken wie zijn ouders heeft vermoord. De focus van de serie ligt echter op Jim Gordon, een agent die moet overleven in een stad vol good– en badguys uit het Batman universum.

Ken je Pinguin, Ridler en Joker, al dan bij naam, is het een herkenningsfestijn vol vette referenties. Ben je helemaal nieuw, krijg je alsnog een geweldig sfeervolle, noire-achtige politieserie, gecombineerd met maffiapraktijken vol fantastische personages. Je hoeft niet eens Batmanfan te zijn: kijk deze serie!

Seizoen 3, op dinsdagen, vanaf 20 september


Brooklyn Nine-Nine

brooklyn-nine-nine1

Het idee alleen is al briljant: een politie-sitcom. Dat zou ik nu nooit kunnen bedenken. Brooklyn Nine-Nine is vooral heel erg grappig. De serie zit vol hilarische personages. Mijn favoriet is de kinderachtige Jake, gespeeld door Andy Samberg. Hij maakte dit jaar ook nog de film Popstar: Never Stop Never Stopping (2016), die muziek met een docustyle komedie leuk combineerde.

Dit is by-far mijn favoriete sitcom, gewoon omdat hij zo anders is. Van de traditionele sitcoms kijk ik uit naar The Big Bang Theory, al zijn daar al zoveel afleveringen van geweest dat het nog nauwelijks fris kan zijn.

Seizoen 4, op woensdagen, vanaf 21 september


Westworld

gallery-1439160573-james-marsden-evan-rachel-wood-westworld

Filmfans opgelet: Wie vonden The Prestige (2006) vet? En Interstellar (2014), exclusief het einde dan? Om over The Dark Knight (2008) nog maar te zwijgen. De man die al deze fantastische films heeft geschreven, die man, maakt nu de HBO serie Westworld, die de kwaliteit heeft van een Game of Thrones.

En het is ook nog eens helemaal mijn genre. Deze sci-fi western gaat over een themapark in de toekomst dat vol zit met robots. En dat themapark gaat over het Wilde Westen. Een simpele optelsom maakt duidelijk waarom deze serie vet gaat worden. Jonathan Nolan + HBO = OMG!

Seizoen 1, op maandagen, vanaf 3 oktober


Timeless

maxresdefault

Adventure is een genre wat ik minder vaak kijk dan ik zou willen. Het is dan ook een van die genres die gegarandeerd veel kijkplezier bieden. Ik kan dan ook niet wachten op het nieuwe seizoen van The Librarians, die Indiana Jones-achtig op zoek gaan naar… dingen.

Timeless is ook een avonturenserie, maar deze serie avonturiert door de tijd. En wanneer een film of serie gaat tijdreizen, ben ik er gegarandeerd bij. De vraag rest hoe tof de serie gaat worden. Net als Westworld is dit het allereerste seizoen en kan het nog alle kanten op, al heeft het de potentie om mijn hart te veroveren.

Seizoen 1, op dinsdagen, vanaf 4 oktober


The Flash

flash-season-3-images-villain

Na mijn inhaalslag vlak voor de zomer, sta ik in de startblokken om het volledige Arrowverse te volgen. Dit universum van superheldenseries bevat Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow en Supergirl. Van alle superheldenseries die nu op de buis zijn, is The Flash veruit mijn meest favoriete. Zelfs Marvels Netflixseries als Daredevil en Jessica Jones kunnen er niet tegenop, hoewel ik niet kan wachten op hun nieuwste, Luke Cage, die ook dit najaar verschijnt.

En waarom The Flash? De vibe/feeling van de serie is enorm fijn en het bevat de gaafste concepten, waaronder tijdreizen, verschillende dimensies en superrrsnel rennen. Waarom niet, zou ik zeggen.

Seizoen 3, op woensdagen, vanaf 5 oktober


la-et-st-superstore-review-20151130
Superstore, een grappige sitcom over het leven in een soort Walmart

Om mijn tv-najaar wat overzichtelijker te maken, heb ik een overzicht gemaakt van alle series die ik dit seizoen ga kijken. Ik heb de dag en datum omgezet naar Nederlandse tijd, wat Amerikaanse series een dag naar voren verschoof.

De sitcom The Big Bang Theory staat er twee keer in, want de serie verplaatst zich na een tijdje naar een andere dag. Series met een sterretje* komen per seizoen uit; Netflix en Amazon doen dit geregeld. Schuingedrukte series weet ik niet zeker of ik die ga volgen en bij onderstreepte series is de lengte van een aflevering 45 minuten.

Welke series volgen jullie dit najaar?

Dag Serie Première
Maandag The Last Man on Earth 26-9-2016
Westworld 3-10-2016
The Walking Dead 24-10-2016
The Librarians 21-11-2016
Dinsdag The Big Bang Theory 20-9-2016
Gotham 20-9-2016
Timeless 4-10-2016
Supergirl 11-10-2016
Woensdag Brooklyn Nine-Nine 21-9-2016
Agents of S.H.I.E.L.D. 21-9-2016
New Girl 21-9-2016
The Flash 5-10-2016
Donderdag Lethal Weapon 22-9-2016
Arrow 6-10-2016
Vrijdag Superstore 23-9-2016
Luke Cage* 30-9-2016
Legends of Tomorrow 14-10-2016
The Big Bang Theory 28-10-2016
The Man in the High Castle* 16-12-2016
Zaterdag MacGyver 24-9-2016
Class 22-10-2016
Zondag Doctor Who 25-12-2016
Advertentie

11 gedachtes over “5 series die jij dit najaar ook moet gaan volgen!

  1. Van deze lijkt Westworld me interessant. Verder zie ik wel wat er allemaal nog op Netflix gaat verschijnen. Zijn maar weinig series die ik echt volg (alleen Mr. Robot op het moment) en de rest kijk ik vaak pas als een heel seizoen uit is.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ga er waarschijnlijk geen een kijken. Als ik een serie kijk dan is het op Film1 of op de publieke omroep. Enig idee of er op Film1 nog goede series bijkomen?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s