8 matige filmsequel ideeën

Vervolgen. Af en toe een goed idee, vaak een erg slecht idee. Met het bedenken van matige opties, help ik graag even mee. Jij ook?

Een vervolg op een fijne film is leuk, alleen is dat voor sommige films niet zo handig. Dat is prima. Wanneer een film succesvol is, maakt dat voor de profiteurs minder uit. Geld moet rollen. Er zijn genoeg (arme) filmmakers en als er maar genoeg geld wordt aangeboden, zegt er vanzelf wel iemand ‘ja’.

Best cynische, hè. In mijn leven heb ik teveel films voorbij zien komen, waarvan ik hoopte dat ze nep waren. Deze lijst maak ik als hommage aan die vreselijke films. Mijn enige hoop is dat niemand hierdoor daadwerkelijk op ideeën komt.

Fight Club: World Domination

Twintig jaar nadat Edward Norton zijn eigen dualiteit doorkreeg, is de wereld veranderd. In Amerika nemen de fight clubs een centrale positie in het dagelijks leven. Ditmaal wil Norton zijn rijk uitbreiden naar andere continenten. Daar krijgt hij te maken met oppositie, die hem doet twijfelen aan zijn eigen kunnen.

2013

Jackson Curtis wordt wakker. De vorige film was blijkbaar een droom. Ditmaal staat de wereld wél op het breekpunt. Hij rent voor zijn leven, om de ditmaal helemaal onwetende regering te waarschuwen. Zij verstoppen zich meteen in de grote vaartanks in China. Curtis gaat een ambitieuze missie aan: de overgebleven mensheid bij elkaar verzamelen om de ruimte in te vluchten.

Dunkirk 2

De reddingsactie op het strand van Duinkerken is alweer tien jaar geleden.  In de tussentijd vochten de Britten keihard terug en namen Duitsland over. De nazi’s vluchten naar hun laatste kamp: Duinkerken. Daar wachten de laatste Duitse soldaten wanhopig tot ze gered worden. De bevriende Amerikanen zijn zonder dat Duitsers het weten onderweg. De Britten komen er alleen snel aan. Help.

Three Billboards Outside Rellstack, Missouri

Rellshack is in rep en roer door een moord. Een man en vrouw uit Ebbing proberen ondertussen zich thuis te voelen. Mildred (McDormand) lijkt compleet te zijn verandert. Verschillende billboards buiten het dorp stellen wanhopige vragen, ook ditmaal door de ouders van de vermoorde. Iedereen denkt dat de nieuwe inwoners het hebben gedaan. Zij zullen hun onschuld moeten bewijzen.

The Godfather: Part IV

Francis Ford Coppola komt terug voor een vierde deel. Na de dood van Don Michael Corleone nam de zoon van een oude vijand de nauwelijks nog overeind staande familiezaak over. De geest van Al Pacino komt hem ’s nachts wakker houden. Om hem stil te krijgen, probeert hij wanhopig te doen wat hij vraagt. Hij gaat echter niet weg uit zijn gedachten. Dan ineens blijkt Michael nog in leven te zijn. Een laatste familieoorlog ontwaakt.

Back to the Future Part IV

Het is 2015. De ouder geworden Michael J. Fox en Christopher Lloyd zijn terug voor een nieuwe trilogie. Een ansichtkaart verschijnt in de brievenbus: Clara en de kinderen zijn op hun reis naar 1985 ontvoert door Biff Tannen. Het tweetal moet meeliften met hun jongere versies uit Part II. Het is onmogelijk om dit onopgemerkt te doen. Clara zit vast in 1935. Hoe waarschuwt ze de mannen?

Gravity 2

Sandra Bullock’s leven terug op aarde is vreselijk. Ze voelt zich hier niet thuis en wil eigenlijk terug de ruimte in. Iedereen raadt het haar af. Eenmaal terug heeft ze een grotere crew en geavanceerdere computers. Niemand had alleen verwacht dat de computers andere prioriteiten hebben.

Titanic II

Helaas bestaat deze al echt. Honderd jaar na de eerste Titanic bouwen ze de Titanic II. Trevor, de onbekende kleinzoon van Rose, leert op de boot Hailey kennen. Zij was als arme zwerfster in het geheim op de boot geklommen. Trevor probeert haar te helpen, maar komt daardoor zelf ook in de problemen. Oh, en de Titanic II komt terecht in exact dezelfde situatie als honderd jaar eerder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s