Ook voor slechte films mag je nostalgisch zijn

Best grappig hoe sommige middelmatige films je toch kunnen brengen naar een fantastische hobby.

Al ouder en wijzer wordend zie ik in hoe goed ik het vroeger wel niet had. Door het verhuizen beginnen langzamerhand bijzondere gevoelens op te komen. Nostalgie voor eerste keren, terwijl ik nu voorzichtig nieuwe stappen zet.

Fijn om in die chaos van gevoelens terug te kunnen stappen naar films en series. Zelfs daar kan ik er niet omheen. Herinneringen aan mijn eerste binge van Doctor Who komen op, voordat Netflix een ding was.

Nog verder terug, kom ik op het punt waar het filmkijken bij mij begon. Tomorrow Never Dies maakte mij op 12-jarige leeftijd zo enthousiast dat ik de komende jaren geobsedeerd door 007 werd.

Een andere memorabel moment was de filmavond waar ik Die Hard 4.0 zag. Hiervan was ik zo onder de indruk, dat ik in no-time alle fantastische actiespektakels wist te zien.

Nu zijn deze twee films geen meesterwerken te noemen. Toch hebben ze op een vreemde manier mij toch warm gemaakt voor films en brachten ze me op een of andere manier naar mijn vier favoriete films ooit – en nog zoveel meer.

Hoewel films altijd los van mij zullen staan, hebben ze mij degelijk als persoon gevormd. Misschien was ik zonder Back to the Future en Raiders of the Lost Ark wel nu niet zo nostalgisch geweest. Of misschien was ik zonder de Total Recall remake, The A-Team film en De President wel geen filmliefhebber geworden.

Welke (minder goede) films hebben jou enorm beïnvloed?

Advertentie

2 gedachtes over “Ook voor slechte films mag je nostalgisch zijn

  1. De Narnia films van vroeger waren wel films die mijn leven beheersten denk ik. Ik keek alles van Narnia wat er maar is toen, ook de oude tv-films met superbagger CGI maar ik was er een soort van verslaafd aan.

    Documentaires zijn het vooral die een hele grote invloed op mijn leven hebben gehad. Door Fed Up begon ik me heel erg bezig te houden met voeding en werd ik vrijwel suikerloos. Door Cowspiracy werd ik veganist.

    De film Mechanic: Resurrection zorgde ervoor dat ik ontslagen werd bij een recensiesite en ik een video bij BNN kon opnemen, haha.

    En voor de rest hebben films niet echt invloed, maar maken een aantal films wel echt indruk. Ik bedoel, ik weet nog precies waar ik was toen ik Titanic voor het eerst kijk en Jack dood zag gaan en moest huilen..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s