Het leven is te kort voor matig vermaak

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn watchlist blijft maar groeien. Kijk hier dan alleen al wat voor films ik wil zien. Of series, ieder honderden uren aan vermaak! Alles klinkt zo fantastisch en ik wil alles kijken.

Kan dat? Nee. Was het maar zo. Nu ik meer met films en series bezig ben, groeit de watchlist alleen maar sneller. Alsof ik me zorgen maak dat ik ooit niks heb om te kijken. De lijst is ondertussen eindeloos. Ga ik ooit nog Game of Thrones kijken?!

Helaas is het leven niet eeuwig en kom je nooit aan alles toe. Je kan niet eens altijd wat kijken. Je wilt het niet eens altijd. Een boek in de zon is nu veel interessanter.

Daarom moeten we keuzes maken. Wat willen we écht graag kijken? Ik probeer bij mijzelf na te gaan waar ik enthousiast van wordt en vooral niet bang te zijn om te stoppen. Een film of een serie krijgt net zoveel waarde als dat jij het geeft. Het leven is te kort voor matig vermaak, toch?

Hoe kies jij wat je kijkt? Hoe blind stap je een film of serie in? Laat het mij hieronder weten!

Advertentie

5 gedachtes over “Het leven is te kort voor matig vermaak

  1. Een film of serie krijgt niet “net zoveel waarde als jij eraan geeft.” Of een stuk media goed is of niet is in redelijk plastische wetenschap vast te leggen. Op zoek gaan naar of hetgeen je probeert te communiceren resoneert, of het wat met jou en je kijkers doet, en hoe, en waarom. De psychologie van elk frame is onderdeel van het maakproces. Dus flikker op met je gemakszuchtige “oh we leggen de uitleg en waarde van de boodschap bij de redenering van de kijkers neer.” Als het niet aanslaat heb je gewoon wat fout gedaan. Fuck’s sake man.

    Like

    1. Echt super onaardig van onze stagiair, hij is meteen ontslagen. Er was iets met een overleden konijn waardoor hij nogal overstuur raakte. Treurig. Carry on Wilco, je doet keurig werk ❤

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s