Twee fantastische YouTube-kanalen vol Star Wars

Vier mei; een dag waarop Star Wars wordt gevierd! Mijn liefde voor deze fantastische filmserie heb ik al regelmatig geuit. Vooral in mijn Star Wars (1977) recensie op Letterboxd heb ik dit duidelijk proberen te maken. Ik kan me dan ook wel ergeren aan mensen die dit dan niet kunnen waarderen, of nog erger – zeggen dat het slechte onzin is.

Goed, Star Wars staat nog steeds in mijn leven centraal, van Darth Vader gekleurde koffiekopjes tot het regelmatig kijken van video’s over de films en series. YouTube is een goudmijn wat betreft Star Wars. Inhoudelijk zijn ze ongelooflijk sterk.

Twee kanalen zien hoe ongelooflijk lang je gepassioneerd over dit onderwerp kan praten. Wanneer je zelf veel op YouTube kijkt en ook van Star Wars houdt, zul je misschien wel bekend zijn met deze twee.

Rey-face-1200x750.jpg

RedLetterMedia

Eerlijk: sinds het ontdekken van de video’s ben ik redelijk verslaafd aan hun content. RedLetterMedia staat bekend om hun lange video’s waar je naar blijft kijken. Een half uurtje Half in the Bag? Geen probleem; ik kijk er gelijk twee. Een compleet uur praten en kijken van vreselijk slechte videobanden? Tja, dat is een aflevering Best of the Worst.

Maar hun hoogtepunt, en de reden dat ze bekend zijn geworden, is hun The Phantom Menace (1999) recensie van meer dan een uur. Deel 1 werd geüpload in 2012, maar nog steeds is het bijzonder relevant en angstaanjagend diepgaand. Behalve van Episode II en Episode III, hebben ze ook nog veel andere films gedaan, waaronder The Force Awakens.

Vincent Vendetta

Vincent doet het tegenovergestelde wat RedLetterMedia doet. In plaats van het recenseren van oude films, kijkt hij vooruit naar wat er komen gaat. Op zijn kanaal plaatst hij verschillende theorieën over wat zou kunnen zijn.

Zijn video’s zijn relatief korter, maar weten je net zo te overtuigen en te informeren als de Mr. Plinkett recensies. Zijn bekendste is de Darth Jar Jar theorie, waar hij sterke argumenten neerlegt waarom in de prequels de bedoeling was dat ons favoriete personage eigenlijk een Sith moest zijn.

Ik kan eigenlijk al zijn Star Wars video’s aanraden; geen enkele heeft met tot dusver níet overtuigt dat het waar zou kunnen zijn. Door zijn analyses van The Force Awakens en de boeken, scripts en illustraties die ermee te maken hebben, krijgen we theorieën over de afkomst van Rey en Finn, en de identiteit van Snoke. Al blijken ze uiteindelijk niet waar te zijn, wel zetten ze je aan het denken. De sterkste en langste is de allernieuwste: Rey en Kylo die lovers zijn.

Wat voor vette Star Wars video’s kijk jij nog meer?

Advertentie

Een gedachte over “Twee fantastische YouTube-kanalen vol Star Wars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s