Redactiestatuut

Het doel van de blog WilcoBorn.com is om in de eerste plaats te amuseren. Dit door middel van informatie, opinie en analyse van films en series, en de ontwikkelingen erachter in de geschiedenis en actualiteit uit te leggen.

De complete site wordt beheerd door Wilco Born en is voor alle inhoud, onderwerpen en keuzes aanspreekbaar. Voor contactgegevens kunnen lezers de rechterbalk of de Over-pagina raadplegen.

WilcoBorn.com probeert zo objectief mogelijk te werk te gaan. Dit betekent transparantie over de onderwerpen, een goede onderbouwing achter een mening en het niet achterhouden van belangrijke feiten. Ook hier is Wilco op aan te spreken.

Onderwerpskeuze

De blog WilcoBorn.com probeert zo breed mogelijk over films en series te praten op een persoonlijke manier. Uit persoonlijke ervaring worden de onderwerpen gekozen die context bieden in de grote wereld van de gedramatiseerde media.

Het is van belang dat een onderwerp een onderdeel van de cultuur drooglegt, tot nadenken stelt of er een persoonlijke visie aan geeft. Hoewel het leuk moet zijn om te lezen, is het van belang iets concreets uit een stuk te kunnen halen.

Inhoud

De teksten zijn beschermd onder copyright. Voor het hergebruik van teksten, neem contact op. Doorlinken naar blogs is toegestaan.

Voor de taal en grammatica van de berichten heeft WilcoBorn.com controleurs ingesteld, die zo nodig zonder overleg een bericht mogen aanpassen. Feitelijke onjuistheden worden enkel door de schrijver aangepast, zonder vooraf of achteraf daar weet aan te laten geven. Blogs blijven per definitie online staan en wijzigingen veranderen niet de kern van een bericht.

Wanneer er sprake is van een van deze fouten, laat het weten in een reactie onderin. Ook is het mogelijk om daarover te contacteren via mail of telefoon. Die kun je vinden op de Over-pagina.

Reacties

Onder ieder bericht of iedere pagina is het mogelijk een reactie achter te laten. Als nieuwe gebruiker moet de lezer bij het reageren zijn gegevens invullen. Daarna moet na het plaatsen de reactie door de beheerder worden goedgekeurd. Wanneer dit is gebeurd, worden van deze gebruiker alle reacties automatisch goedgekeurd.

Reacties kunnen later alsnog worden verwijderd. Hier is sprake van wanneer de reactie een belediging, een ongegronde beschuldiging of ongemotiveerde mening geeft. Wanneer een gebruiker merkt dat zijn reactie verwijderd is en wil weten waarom dat zo is, kan die contact opnemen met de beheerder.

Persberichten, -voorstellingen en prijsvragen

Vanwege tijdgebrek wordt er geen gebruik van de persvoorstellingen die voor films, en in sommige gevallen series, gepland staan. Ook om tegen de alsmaar komende content van media in te gaan; als gewone kijker mis je al snel het overzicht en leer je niets over het verleden of de toekomst.

Persberichten in mijn mailbox worden gelezen met veel plezier. In uitzonderlijke gevallen besteedt de blog aandacht aan het onderwerp waarover een bericht gaat. Nooit neemt het een persbericht woord voor woord over.

Prijsvragen zijn niet welkom op de site. Dit om bezoekers enkel geïnteresseerd in prijsvragen weg te houden en om de site niet te vervuilen met verlopen berichten (afgelopen prijsvragen).

Recensies

Voorheen plaatste deze blog nog regelmatig film- en serierecensies. Nu wordt daar geen aandacht meer aan besteed. Deels als onderscheid van de andere sites die ermee vol staan, deels om meer originaliteit en breedte in de onderwerpen te brengen.

Wel schrijft Wilco Born nog filmrecensies, die hij plaatst op zijn account op Letterboxd. Deze kun je bereiken op http://letterboxd.com/WilcoBorn.

Advertenties

Omdat WilcoBorn.com een gratis WordPress website is, bevat deze voor sommige bezoekers op verschillende plaatsen advertenties. Hier wordt geen geld aan verdiend. De site is onafhankelijk en heeft daarom geen banden met adverteerders.

Dit met uitzondering van een band met bol.com. Onder oude recensies (en een aantal andere artikelen die naar een specifiek product hinten) staat een knop naar een bol.com product. Van iedereen die die link aanklikt en vervolgens zijn winkelmandje afrekent, krijgt de site een percentage van rond de 10% van het totaal.

Voor vragen hierover, zie de contactgegevens op de Over-pagina.

Afbeeldingen

Foto’s die zijn gemaakt op evenementen staan onder copyright bij Wilco Born. Wanneer deze door een andere partij wil worden gebruikt, wordt het gewaardeerd contact op te nemen.

Andere afbeeldingen, zoals die van de besproken films, series, sites of iets dergelijks, worden geplaatst tot promotie en verduidelijking van het onderwerp. De rechten van die afbeelding liggen niet bij WilcoBorn.com, maar bij de maker daarvan. Als er bezwaar is tegen een geplaatste afbeelding op de website, neem contact op.

Advertenties