Onderzoek: 20 series volgen in het najaar

Tegelijkertijd met mijn onderzoek naar 4 keer dezelfde film in 4 dagen kijken, begon ik met een seriekijkonderzoek die ietsje langer zou gaan duren. Tegenwoordig zijn er zoveel series om te volgen. Ik ging de uitdaging aan om al mijn favorieten te volgen. Dit bleek makkelijker dan ik dacht.

Het verdelen van je vrije tijd is een van de lastigste dingen om te doen. Alleen al op televisie er elke dag veel te veel te bekijken. Als seriekijker weet je soms ook niet waar je moet stoppen.Ik had een ambitieuze lijst samengesteld van series die ik zou gaan volgen. Maar is dat eigenlijk wel haalbaar?

Onderzoeksvraag: Is het mogelijk om al je favoriete series te volgen?

Benodigdheden:
Lijst van series om te volgen.
Computer en tv om de series te bekijken
Gek met iets teveel vrije tijd en passie om ze te zien

p364zxc10act-full
NBC serie Timeless

Deze zomer bereidde ik me voor op het grootste serienajaar voor mij tot nu toe. Veel series die ik al langer wilde volgen kwam ik tot dusver nooit aan toe, maar na een inhaalslag kon ik het eindelijk op de voet volgen.Voor dit onderzoek kijk ik iedere week op elke dag meerdere afleveringen van verschillende series. Welke dat zijn staan in het serieoverzicht.

Vorig jaar oefende ik al met een kleinere hoeveelheid. Dit hield ik vol door in de trein twee keer per week de series te bekijken op mijn laptopscherm. Veel series kwamen hierdoor niet tot hun recht. Nu volg ik de series op mijn 32″ televisiescherm in de ochtend of de avond doordeweeks.

Laat de uitdaging beginnen!

160819-westworld-s1-blast-03-1920
HBO serie Westworld

Week 1 (woensdag)

Het tv najaar is begonnen! Ik heb er enorm zin in en ben vol enthousiasme begonnen met The Big Bang Theory en Gotham.Ik kan nu al niet meer wachten op de volgende aflevering. Gelukkig is er vandaag ook weer genoeg te zien: de premières van New Girl, Brooklyn Nine-Nine en Agents of S.H.I.E.L.D. staan op het programma!

Week 2 (donderdag)

Vanochtend keek ik Agents of S.H.I.E.L.D.. Gisteren de rest van de series van woensdag. Verrassend genoeg heb ik nog geen enkele moeite om de vele series bij te houden. Als ik iedere avond bij de koffie en ochtend bij het ontbijt een uur televisie kijk, kan ik sowieso al twee afleveringen per dag kijken. De series die ik heb uitgekozen blijken ook erg tof, zonder dat het vervelend is om een week te wachten. Misschien dat MacGyver ietsje minder is. Het gaat beter dan verwacht!

agents_of_shield_season_3-1920x1200
ABC serie Agents of S.H.I.E.L.D.

Week 3 (woensdag)

Langzaamaan wordt het al lastiger om het bij te houden. Er ontstaat al een kleine achterstand door de nieuwe series van de derde week, met als grootste achterloper en teleurstelling de Marvel-Netflix serie Luke Cage. Na de eerste aflevering afgelopen vrijdag had ik geen zin om meer te kijken. Hoewel alle afleveringen al online staan, ga ik deze ook verspreiden over meerdere weken voor de zaterdag en zondag. Maandag het fantastische Westworld gezien, straks nog de nieuwe Timeless kijken én vandaag begint The Flash weer!!! Oh, ik heb nu al zin in de rest van de avond 🙂

Week 4 (maandag)

Vandaag ben ik ernstig verkouden en probeer het te vergeten door televisie te kijken. Het enige verschil met normaal is de dikkere deken om warm te blijven. Afgelopen weekend keek ik aflevering twee van Luke Cage. De serie is wel prima, enkel een beetje donker en superheldloos. Hoe dan ook is elke dag televisiekijken heerlijk. Doordat je niet meer kunt kijken dan dat er beschikbaar is, stop je tenminste ook een keer. Westworld is tot nu toe mijn favoriet. Je verliest je helemaal in die wereld. Vandaag de eerste aflevering van Supergirl. Lekker uitzieken met een mooi meisje.

luke-cage-mike-colter-play-safe
Netflix serie Luke Cage

Week 5 (vrijdag)

Ondertussen ben ik beter, maar de herfstvakantie is alweer bijna voorbij. Afgelopen dinsdag kon ik geen series kijken, doordat ze niet beschikbaar waren. Hierdoor liep ik een dag achter en merkte ik hoe strak mijn seriekijkschema is. De dag erna moest ik gewoon een halve middag extra de tijd nemen om weer bij te komen. Luke Cage begint leuker, maar meer generiek te worden. Ik zie langzamerhand hoe de Marvel-Netflix series hetzelfde in elkaar zitten. Legends of Tomorrow is wel aardig tof. Hopelijk wordt maandag The Walking Dead ook erg tof. En morgen de nieuwe serie Class, een spin-off van Doctor Who. Wilde hem eerst niet volgen, toch maar gekozen om een kans te geven.

Week 7 (zondag)

Tot dusver geen enkele achterstand, met uitzondering van Luke Cage, daar loop ik twee afleveringen mee achter op schema. Ondertussen heb ik erg genoten van de eerste afleveringen van The Walking Dead en is de serie Class meer een tijdelijke plaatswarmer voor Doctor Who. Eigenlijk wil ik naast films ook televisieafleveringen gaan recenseren, maar kan daar nog geen speciale website voor vinden om dat te plaatsen.

theflash11280jpg-2d8208_1280w
The CW serie The Flash

Conclusie

Het blijkt mogelijk om een ruime seriecatalogus te volgen. Hiervoor moeten de meesten wel wat aanpassingen doen aan hun dagelijkse routine, om zo min mogelijke sociale schade te lijden. Zelf ben ik ondertussen gaan matigen met het serie kijken. Het blijkt toch wel vrij ongezond. MAAR HET KAN WEL 😀

Welke series volg jij allemaal?

8 gedachtes over “Onderzoek: 20 series volgen in het najaar

  1. Vroeger volgde ik veel series tegelijkertijd, toen het nog op vaste tijden werd uitgezonden. Zo staat in mijn hoofd nog maandag 10 uur X Files, dinsdag half negen 3rd Rock from the Sun, woensdag 7 uur Star Trek TNG, donderdag DS9, en vrijdag Voyager. En zo had ik er wel meer, Ik keek dan ook rustig nog een andere serie op die dagen, als ik het interessant genoeg vond. En dan toch minstens drie films in het weekend.
    Nu. Minder. Er zit minder urgentie bij, want alles is beschikbaar. We hebben nu wel alles van Archer en Rick and Morty gezien, en we kijken af en toe een aflevering van Black Mirror of Sense8, en soms grijpen we terug naar dingen als The Fast Show, of Stargate of Farscape. Maar we doen nu andere dingen met onze tijd. En het is goed zo. Ik hoef niet meer alles te zien.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb nog zoveel series te kijken en volg er meestal maar één tegelijkertijd en het liefst eentje waarvan een heel seizoen beschikbaar is (uitzonderingen daargelaten). Heb afgelopen weekend seizoen van The Expanse uitgekeken en kijk samen met m’n vrouw seizoen twee van Narcos (dat we waarschijnlijk deze week afronden). Dan is het even kijken wat ik ga kijken. Kijk uit naar House of Cards, maar Fargo seizoen 3 heb ik toch ook wel heel veel zin in….keuzes!

    Geliked door 1 persoon

    1. Jep, ik heb deze strategie ook maar overgenomen. Is een stuk overzichtelijker kijken. Ben zelf nu bezig met Iron Fist. Steeds maar één seizoen tegelijk, dan is het niet zo erg als je iets nog even laat staan 🙂

      Like

      1. Helaas kan ik de negatieve dingen beamen. Ben superhelden fan, maar heb het ook nog wel lang uitgesteld. Zelfs de volgende aflevering kijken stel ik uit :’)

        Like

Plaats een reactie