In de ban van E3

Elk jaar staat Los Angeles een week lang in het teken van games. Gamers uit de hele wereld volgen de E3 op de voet en kijken vol verwachting naar hun favoriete spellen. Zelf volg ik deze week ook al jaren. Wat is de E3 en waarom volgen zoveel mensen dit?

De Electronic Entertainment Expo (E3) draait helemaal om games. Het bestaat al sinds 1995 en staat al jaren bekend om zijn grote nieuwe gameaankondigingen en boeiende presentaties. Gamejournalisten kijken er elk jaar naar uit in de hoop om erheen te mogen. Thuisblijvers en andere gamers genieten mee van de vele nieuwtjes en trailers die daar worden gepresenteerd.

Presentaties & zelf proberen

Traditioneel houden een aantal grote game-uitgevers een presentatie, waarin ze nieuwe spellen aankondigen en bijvoorbeeld gameplaybeelden laten zien. Soms worden hier zelfs nieuwe consoles of accessoires geïntroduceerd. Het is fantastisch om te horen hoe overdreven positief ze tijdens de presentatie praten. Eigenlijk is alles gewoon perfect.

Na deze presentaties, die verspreid zijn over een paar dagen, wordt de zaal voor de rest van de week voor het publiek opengesteld. Net als in het klein bij Firstlook, kun je hier van allerlei spellen proberen. Journalisten hebben van tevoren afspraken gemaakt met gameontwikkelaars die op de beurs aanwezig zijn, om achter de schermen wat extra informatie te krijgen over nieuwe spellen.

Games, games, games!

Er is geen betere week om van games te houden dan deze week. Nog voor de E3 zelfs schrijven gamewebsites hoopvol zijn verwachtingen op. In maar een paar dagen tijd komt er enorm veel nieuws over allerlei spellen. Zelfs buiten de presentaties doen uitgevers en ontwikkelaars over de hele wereld aankondigingen.

Aan het einde van de week heb je een complete lijst van spellen, waar je waarschijnlijk nooit aan toe komt om te spelen. Allemaal games die net zijn uitgekomen, over een paar jaar geannuleerd worden, volgend jaar naar een oude handheld komen of pas over drie jaar als launch game voor de nieuwe console.

Het feest eromheen

Het is niet alleen vet om zelf bij de E3 te zijn, maar thuis vanaf de bank volgen is ook erg leuk. Vele gamesites hebben naast het laatste nieuws ook exclusieve reportages of leuke vlogs. Zeker journalisten die normaal gesproken niet zo vaak in L.A. komen, hebben de tijd van hun leven. Om ze te volgen naast het spelfestijn maakt het allemaal nog net wat leuker.

Dagen op de bank tot diep in de nacht de presentaties kijken, vol verwachting op welke games er worden aangekondigd. Pagina’s vol interessante nieuwtjes en toffe trailers. Reportages en grappige video’s, waar ik als journalist jaloers op wordt. Dit alles bij elkaar maakt E3 tot een van mijn favoriete momenten van het jaar.

Advertentie

6 gedachtes over “In de ban van E3

 1. Alhoewel ik veel gegamed heb, moet ik toegeven dat het de afgelopen twee jaar steeds minder wordt en ik E3 ook steeds minder volg. Begrijp het enthousiasme helemaal, want er wordt altijd veel moois getoond om naar uit te kijken. Zelf heb ik de stap niet naar een Xbox One of PS4 gemaakt en weet niet of dat gaat gebeuren (misschien bij een volgende GTA). Op welk platform of platformen game jij?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb de afgelopen tijd echt een half jaar geen spel aangeraakt, maar nog steeds kan ik genieten van het sfeertje wat er tijdens deze dagen rondhangt. Op het moment heb ik zelf ook nog geen Xbox One of PS4, maar speel vooral nog de bult spellen die ik de vele jaren ervoor heb gekocht maar nooit aan toe kwam. Ik heb daarentegen wel een best prima pc (voor spellen tot 2012), Xbox 360, PS3, Wii, Nintendo DS & 3DS en PlayStation Vita. Voor elk van die platforms heb ik meer dan 10 spellen, met als hoogtepunt de pc met zo’n 250 gekochte spellen. En jij? ;D

   Like

 2. E3 is geweldig, maar ook de Gamescom is tof. Daar ben ik nu 2x geweest. Ik heb er ook veel zin in en ik volg de ontwikkelingen op de voet. Echter word ik pas blij als de zaken concreet worden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben ook 2 keer naar Gamescom geweest, al vind ik het heel hinderlijk dat je nooit toekomt aan het spelen van die vette spellen. Veel te lange rijen enzo. Vind vooral persconferenties kijken leuk, waar Gamescom de laatste jaren ook meer van heeft.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s